Етерични масла за оптимизиране на производителността

¿Qué estás buscando?

Етеричните масла се използват от професионални спортисти за оптимизиране на физическото и умственото представяне по време на състезания с високо напрежение.

Изследванията установяват, че етеричните масла могат да играят роля в подготовката на тялото и ума за оптимално представяне и ускоряване на физическото възстановяване чрез подобряване на умствената функция и намаляване на ефектите от умората.

Маслата притежават мощни химически съставки – включително аналгетични, противовъзпалителни, спазмолитични съставки – които могат да се използват за подобряване на спортните и когнитивните резултати чрез:

  • Подготвя тялото и мозъка за върхова производителност
  • Увеличаване на притока на кислород към тялото и мозъка
  • Подобряване на издръжливостта
  • Релаксиращо и успокояващо възпалени мускули
  • Намаляване на предотвратимите наранявания
  • Ускоряване на времето за възстановяване и заздравяване на рани
  • Подобряване на капацитета за възстановяване и регенерация на клетките
  • Облекчаване на хронични ставни и мускулни болки
  • Подпомагане на детоксикацията на тялото за подобряване на клетъчната функция и ефективност!

Етеричните масла – и техните химически съставки – могат да помогнат за оптимизиране на физическото и умственото представяне, като поддържат следните функции:

тираж

Здравословното кръвообращение е от решаващо значение за доставянето на богата на кислород и хранителни вещества кръв към тялото и мозъка, като същевременно пренася токсините и отпадъците до бъбреците и черния дроб, за да бъдат елиминирани.

Етеричните масла могат да помогнат за подобряване на кръвообращението чрез отпускане на кръвоносните съдове и подобряване на здравето на кръвоносните съдове. Това помага на повече кръв да циркулира през тях, подобрявайки циркулацията в процеса. Етеричните масла също могат да се използват за подпомагане на свиването на вените, стимулирайки притока на кръв. Етеричните масла също могат да помогнат за облекчаване на някои от триглицеридите, които могат да се образуват и ограничават кръвния поток.

Circulation™ Сместа поддържа здравословното кръвообращение, за да достави богата на кислород и хранителни вещества кръв към тялото и мозъка, като същевременно пренася токсините и отпадъците до бъбреците и черния дроб, за да бъдат елиминирани.

Нанесете 2-3 капки от Circulation™ отстрани или отзад на врата, над лявата ключица, на китките или глезените за поддържане на енергията, издръжливостта на мозъка и топлината на дисталните крайници, като пръстите на ръцете и краката.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: 10 признака за лоша циркулация

Увеличете умствената и физическа енергия и издръжливост

Етеричните масла съдържат оксигениращи съединения, включително естери, алдехиди, кетони, алкохоли, феноли и оксиди, които помагат за повишаване на енергията. Маслата могат да преминат кръвно-мозъчната бариера, което означава, че могат да помогнат за пренасянето на кислород до мозъка ви подобрявам енергийни нива и фокус.

Розмаринът може да облекчи безпокойството, да намали стреса и да подобри фокуса и концентрацията. Освен това помага при безсъние и безсъние.

Проучване от 2012 г. установи, че етеричните масла могат да повишат когнитивните ви умения и умствения ви напредък.

Етеричните масла са богати на сесквитерпени, подклас от голямото химично семейство на терпени, които са изобилни в етерични масла, получени от растения, включително черен пипер, кедрово дърво, тамян, джинджифил, смирна, пачули, сандалово дърво, нард и ветивер. Доказано е, че етеричните масла с високо съдържание на сесквитерпени помагат за насищането на мозъка с кислород. Сесквитерпините са въглеродни вериги, които не съдържат кислородни молекули, но изглежда привличат кислород. Това може да е една от причините, поради които етеричните масла с високо съдържание на сесквитерпини повишават нивата на кислород в мозъка при вдишване или локално приложение върху кожата около главата.

Circulation™ Формулиран е с няколко масла, за които е известно, че са с високо съдържание на сесквитерпени, включително черен пипер, джинджифил и тамян, които доставят кислород до клетките. Нанесете 2-3 капки от Circulation™ отстрани или отзад на врата, за да подобрите притока на кислород към мозъка.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Подобряване на мозъчната циркулация с етерични масла

Лимфен поток

Етеричните масла могат да подобрят функционалността на лимфната система, което може да помогне за изхвърлянето на токсините и намаляване на възпалението на кръвоносните съдове, подобрявайки притока на кръв в тялото.

Лимфната течност тече през лимфните възли, където токсините се филтрират. За разлика от сърдечно-съдовата система, лимфната система няма сърце, което да изпомпва течността през тялото.

Колкото повече можете да подпомогнете потока на лимфната течност, толкова по-бързо можете да изведете токсините от тялото, облекчавайки пречките за подобряване на производителността.

Когато се натоварвате физически с упражнения, мускулните влакна се разкъсват и възстановяват. Течностите – включително кръв и лимфа – помагат за почистването и отмиването на остатъците. В едно проучване мануалният лимфен дренажен масаж е довел до подобряване на регенеративния капацитет на мускулните клетки и по този начин до подобрена степен на възстановяване. Подпомагането на лимфния дренаж подобрява възстановяването и регенерацията след тренировка.

Нанасяне на живи сини масла Лимфа™ преди тренировка към лимфните възли — отстрани на врата, под мишниците и около бикини линията (където кракът ви се свива, когато го повдигнете) — помага за увеличаване на циркулацията на лимфната система, като ви кара да се чувствате по-леки, по-силни и по-здрави.

облекчаване на болката

Етеричните масла имат антиспазматични, болкоуспокояващи, противовъзпалителни, антиспазматични, деконгестантни и антиоксидантни ефекти, които могат да помогнат за намаляване на болката и възпалението.

Например, изследване установи, че външното приложение на екстракт от мента повишава прага на болката при хората. Установено е също, че ароматът на мента е ефективен при възприемано физическо натоварване, временно натоварване, усилие и безпокойство.

Намалява възпалението

Доказано е, че етеричните масла намалява възпалениетокойто облекчаване на болки в ставите и помага в гъвкавост и възстановяване.

Възпалението забавя сигнала към вашите мускули, така че те да не могат да работят с пълния си потенциал. Силата на мускула е толкова силна, колкото сигналът от вашия мозък. Всяка мускулна клетка е свързана с мозъка чрез нервната система. Може би познавате усещането за мозъчна мъгла, когато мисленето става размито. Същото се случва с нашите мускули, когато мозъкът ни не работи с пълна скорост. Сигналът става размит.

Parasympathetic™ сместа намалява възпалението в тялото ви, като задейства вашия вагусов нерв да освобождава противовъзпалителни невротрансмитери. Намаляването на възпалението на мозъка означава по-бърз мозък. Възпаленият мозък също е бавен мозък, който изпраща забавени сигнали към мускулите, влияещи върху спортните ви постижения.

В парасимпатиково състояние вашият вагусов нерв комуникира с останалата част от тялото чрез освобождаване на невротрансмитера ацетилхолин, който действа като спирачка на възпалението в тялото ви, инхибирайки производството на провъзпалителни посланици.

Изследванията показват силно намаляване на възпалителните симптоми от стимулиране на вашия вагусов нерв за активиране на парасимпатиковото състояние. Изследванията показват също, че стимулацията на блуждаещия нерв изглежда възстановява естествения баланс на тялото. Той намалява свръхпроизводството на химическия носител, който причинява хронично възпаление, но не засяга здравата имунна функция, така че тялото да може да реагира нормално на инфекция.

Локално прилагане на Parasympathetic™ Маслото върху вашия блуждаещ нерв (зад ушната мида на мастоидната кост) помага за успокояване на възпалението и подобряване на комуникацията между тялото и мозъка ви, за да помогне за подобряване на изпълнението на упражненията и модулиране на възпалителния ви отговор.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Парасимпатикус при възпаление

Подобряване на възстановяването

Вашите тъкани и органи трябва да се възстановят след интензивна употреба. Лошото възстановяване често се преживява като стягане или физическа болка. Етеричните масла могат да се използват за подобряване на възстановяването, облекчаване на болката и възпалението в мускулите и ставите, което помага за възстановяване на тъканите и поддържа подобрена производителност.

По-конкретно, мускулите, поддържащи голяма част от долната част на гърба ви, са свързани с надбъбречните жлези и осигуряват по-добра опора на таза и долната част на гърба. Когато вашите надбъбречни жлези са под по-голям стрес, отколкото могат да понесат, тези мускули ще бъдат пряко засегнати и опората за долната част на гърба ще бъде загубена, което ще доведе до болки в кръста и дори до проблеми надолу по веригата, като болка в коленете. Забавен факт е, че когато надбъбречните жлези са изключени, те могат да намалят дължината на крака, като единият крак изглежда по-дълъг от реда в резултат на усукан таз. Именно това несъответствие в дължината на краката често допринася за проблеми с коленете и бедрата, особено по време на дълги преходи или бягания. За да подпомогнете баланса на надбъбречните жлези и заедно с тях, мускулите, поддържащи кръста, се прилагат адреналин™ в долната част на средната част на гърба над надбъбречните жлези (по един юмрук над 12-то ребро от всяка страна).

С масла като мащерка, розмарин, манука, галбанум и тамян, съставени от храсти, билкови цветя и смоли от дървета, адреналин™ помага ви да се заземите и да балансирате по време на прехода. Формулата също така включва ключови масла за болки като розмарин, който е добър за облекчаване на болки в гърба, мускулите и ставите, и мащерка, която също е антиспазматично средство, полезно за болки в ставите, мускулите и гърба.

накрая адреналин™ може да помогне за повишаване на енергийните ви нива по време на интензивни упражнения. Вашите надбъбречни жлези помагат за регулирането на енергийните ви нива чрез секретиране на хормоните, които регулират производството и съхранението на енергия. Вашите надбъбречни хормони са предназначени основно да осигуряват резервна енергия в стресови ситуации. Твърде често натискането на тялото ви твърде силно или твърде бързо по време на тренировка може да се регистрира като стресиращо преживяване. Когато вашите надбъбречни жлези са обложени с данъци, било то от умствен, физически или емоционален стрес, това може да се проточи до лоша опора на мускулите, поддържащи таза и долната част на гърба.

прилагане адреналин™ смесват се над надбъбречните жлези (долната част на гърба, една дължина на юмрука нагоре от 12th ребро) може да помогне за балансиране и поддържане на енергия и да намали или избегне болките в кръста по време на тренировки. Прочетете повече за маслата за подобряване на вашата тренировка ТУК.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Подобряване на силата с етерични масла

дишане

Доказано е, че етеричните масла подобряват дихателната функция за по-добра издръжливост и производителност.

Те могат да се използват, за да събудите тялото и ума си, преди да се включите в предизвикателна умствена или физическа дейност. Те насърчават дълбокото дишане чрез вдишване. Това увеличава приема на кислород, което спомага за увеличаване на енергията.

Плиткото дишане ограничава приема на кислород, което ограничава количеството кислород, което е в състояние да подхрани вашите клетки и да подпомогне вашето умствено и физическо представяне. Дълбокото дишане увеличава кислорода, което помага за катализирането на поредица от метаболитни реакции и процеси, които превръщат кислорода в химическата форма на енергия, известна като аденозин трифосфат или АТФ, което след това подобрява производителността.

Проучване на ефектите на мента върху изпълнението на упражненията установи, че бегачи, които са приемали добавки с ментово масло, са имали подобрена дихателна ефективност, сърдечен ритъм и кръвно налягане, а също така са докладвали по-ниски нива на възприемано натоварване.

Ментата е известна със своите аналгетични, противовъзпалителни, спазмолитични, антиоксидантни и вазоконстрикторни ефекти. Известно е, че отпуска гладките мускули на бронхите и повишава вентилацията и концентрацията на кислород в мозъка, което може да ви помогне да оптимизирате работата си. Подобно проучване установи, че вдишването на масла от мента и портокал подобрява белодробната функция и изпълнението на упражненията на спортистите.

Breathe™ сместа съдържа три различни вида евкалиптово масло, мощен антисептик, отхрачващо и деконгестант, който може да помогне за почистването и укрепването на белите дробове. Breathe също съдържа Мента етерично масло, чиито отхрачващи качества могат да помогнат за подпомагане на задръстванията на горните дихателни пътища, причинени от астма, бронхит, алергии, настинка или грип.

За да използвате, нанесете 1-2 капки локално върху гърлото и горната част на гърдите (Breathe™ съдържа много горещи масла и може да зачерви кожата. Затова препоръчваме разреждане с рициново масло, кокосово масло или зехтин преди локално приложение). Breathe™ може също да се вдишва с парна инхалация (поставете 2 до 3 чаши вряща вода + 5 капки Breathe™ в купа, покрийте главата си с кърпа, затворете очи и доближете лицето си до купата и внимателно вдишайте парата) или се използва с горещ мокър компрес с кърпа в областта на белите дробове и гърлото.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Етерични масла за дишане

Представени масла:

Готови ли сте да започнете? Кликнете върху връзките по-долу, за да поръчате днес:

Препратки:

Промоция на книгата Boost The Brain

За автора

Джоди Стърноф Коен е основателят на Vibrant Blue Oils. Автор, лектор, хранителен терапевт и водещ международен авторитет в етеричните масла, Джоди е помогнала на над 50 000 души да поддържат здравето си с етерични масла.