4 етерични масла за успокояване на вашия вътрешен критик

¿Qué estás buscando?


Изминалата седмица беше много тежка за мен.

Излязох извън мрежата на невероятно красиво място, което изискваше от мен да се протегна извън зоната си на комфорт.

Въпреки че обичам да се разхождам, стръмните склонове и голямата надморска височина – да не говорим за заплахата от опасни животни като мечки гризли, вълци и лосове – бяха предизвикателство по начини, които не очаквах.

Опитах се и в риболова с муха, спорт, който изисква концентрация и търпение, каквито не ми се е случвало от години. Риболовът с муха ви отвежда до най-красивите, спокойни места и ученето да замятате беше изключително дзен и спокойно. Всъщност улавянето и навиването на риба беше изненадващо ужасяващо и невероятно в същото време.

Достатъчно е да кажа, че външната среда определено беше предизвикателство, но вътрешният глас в главата ми – собственият ми вътрешен критик, пълен с негативно саморазправа и постоянна преценка – беше най-трудният за преодоляване.

Както може би знаете, вашите мисли и саморазговор влияят на начина, по който преживявате всичко.

В тази красива, спокойна среда, лишена от Wi-Fi покритие и външни разсейвания, вътрешният ми глас стана по-силен и невъзможно за пренебрегване.

Успокояване на вътрешния ви критик

Израснах с вярата, че никога не съм бил достатъчно добър и се пристрастих към постиженията, за да докажа стойността си.

Но внезапно, в средата на пустинята, борейки се да науча ново умение, което не ми дойде лесно, моят вътрешен критик стана много очевиден. Желанието да затворя и да избягам беше почти непреодолимо.

За щастие бях заобиколен от едни от най-красивите пейзажи, които съм виждал. Затова вместо да бягам, аз се настроих към природата около мен, грабнах двете смеси от етерични масла в джоба си – сърдечно и парасимпатиково – и започнах да измествам диалога с вътрешния си критик.

Какъв е вашият вътрешен критик?

Вашият вътрешен критик може да подкопава или критикува себе си, вашите способности или избори, често по неодобрителен начин.

Например, може никога да не се почувствате доволни от себе си, сякаш никога не сте направили достатъчно или не се чувствате като достатъчно. Може да размишлявате върху всичките си слабости, недостатъци или грешки.

Самокритичността може да се разглежда като вътрешна чувствителност към допускане на грешки, чувство за липса на контрол или чувство за по-ниско качество от другите. Самокритичността може също да е резултат от това, че ви е било трудно да бъдете уверени и да съобщавате нуждите си на другите, а след това да се обвинявате, когато нещата се объркат.

Може да развиете негативни основни убеждения за себе си, като например „Аз съм неспособен“ или „Аз не съм обичан“; тогава всяко преживяване се разглежда през призмата на тези вярвания.

Представете си, че се опитвате да научите ново умение като риболов с муха, като същевременно се опитвате да преодолеете вътрешния си критик – но от това тъмно място бях принуден да се науча как да се адаптирам.

Симптоми на вътрешен критик

Вашият вътрешен критик може да се представи като вас:

 • Придържайте се към невероятно високи стандарти.
 • Обвинявайте себе си или се чувствайте лично отговорни за негативни ситуации.
 • Жадувайте за контрол
 • Интернализирайте грешките и се етикетирайте като неуспех.
 • Избягване на риска, ако смятате, че може да се провалите.
 • Избягвайте да изразявате мнението си от страх да не кажете нещо скучно или глупаво.
 • Сравнете себе си с другите и вижте другите като „по-добри“ от вас.
 • Рядко сте доволни от постиженията си.
 • Арфа на вашите недостатъци
 • Притеснение, съмнение в себе си или самокритика за най-лошите сценарии „какво ще стане, ако“ за личен провал
 • Проблеми с образа на тялото, никога не изглежда достатъчно добре
 • Никога не молете за помощ, защото може да се страхувате да не изглеждате слаби или неспособни.
 • Не успявате да отстоявате вашите нужди и желания поради страх, че това може да доведе до отхвърляне. (Ако сте прекалено самокритични, може да сте толкова убедени в предстоящото отхвърляне, че да го приемете преди време и да пропуснете самоутвърждаването).
 • Може да сте били отгледани от критично настроени родители и сте усвоили критичния диалог.
 • Прекалено анализирайте минали грешки.
 • Съмнявайте се („Толкова съм лош във вземането на решения“),
 • Обвинявайте себе си („Всичко това е моя вина“),
 • Етикетирайте себе си („Аз съм такъв загубеняк“)
 • Намалете успеха си („Този ​​път се справих добре, но всеки би могъл“).
 • Задържайте злоба или не прощавайте лесно, тъй като прошката изисква отхвърляне на критиката.
 • Не правете комплименти на себе си и не отклонявайте комплименти от другите със самоунижение, тъй като не смятате, че го заслужавате.
 • Мислете от гледна точка на черно-бели ценности и игнорирайте да си придавате признание за по-малки постижения.

Вашият вътрешен критик ви извежда извън тялото и настоящия момент.

Ако сте в състояние да забележите вашите вътрешни критични или самокритични мисли, можете да започнете да се отделяте от мисълта, така че да бъдете по-малко повлияни от мисълта. За да имате предвид емоциите си, без да ги отблъсквате, изисква да присъствате, което означава да се заземите и да не се разграничавате, мечтаете, потискате или притъпявате емоциите си. Присъствието изисква да почувствате болката от емоциите си и да им позволите да преминат.

Етеричните масла могат да ви помогнат да успокоите нервната си система, да освободите вътрешния си критик и други разстройващи емоции. Това е така, защото вашето обоняние се свързва директно с лимбичния дял на мозъка ви, който съхранява и освобождава емоционална травма.

Миризмата на етерични масла може да ви помогне да мобилизирате и освободите негативни емоции като гняв, страх, срам, вина или скръб, така че да можете да продължите напред и да се излекувате.

По същия начин, етеричните масла – особено тези, получени от заземени растения като дървета, които са вътрешно заземени чрез кореновата си структура в Земята – могат да ви помогнат да се заземите в тялото си и да кацнете в настоящия момент, за да можете да разпознаете и изместите своя вътрешен критик. Например етеричните масла, съставени от кори, корени, треви, игли и смола от растения, ви помагат да изтеглите енергийните си центрове надолу към Земята.

Растенията, които растат под земята, увличат земните енергии. Ето защо камъни, кореноплодни зеленчуци или етерични масла от кореноплодни растения, които споделят пространството със Земята, съответстват на честотата на Земята и могат да се използват за заземяване. Скалите, кристалите и минералите, по-специално, могат да задържат солидна вибрация, така че когато вдишвате масла, прилагате ги локално или ги държите близо до тялото си, трябва да промените честотата си, за да съответства на тази на растението, скалата или минерала. Това е една от причините кристалите и маслата да са толкова популярни за заземяване.

Естествените аромати, като етеричните масла, извлечени от растения, също носят вибрации и миризмата на етерични масла ви принуждава да увлечете енергията си с растението и ви помага да се свържете с природата и да ви заземи.

1) Заземете се с Parasympathetic™

Известно е, че заземяването успокоява симпатиковата нервна система и спомага за балансирането на нервната система. Подпомагането на парасимпатиковото състояние също може да помогне на тялото да се заземи, което допълнително благоприятства блуждаещия нерв. Освен това маслото от лайм в Parasympathetic™ Blend може да помогне за насърчаване на емоционалното заземяване, като насърчава баланса между сърцето и ума, чиято връзка ви помага да се заземите. Приложи Parasympathetic™ над блуждаещия нерв (зад ушната мида на мастоидната кост).

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Етерични масла за заземяване

2) Увеличете състраданието към себе си с Сърце™

Един от най-добрите начини да се отървете от критиката е да преминете към състрадание към себе си. Сърце™ помага ви да балансирате вътрешната критика със състрадание, прошка и любяща доброта. Самосъстраданието ви помага да признаете и приемете мислите и чувствата си без осъждане. Това ни позволява да се чувстваме сигурни и да се отворим към други възможности.

Сърце™ помага ви да засилите чувствата на самолюбие, доброта и търпение, помагайки да култивирате по-голяма емпатия и състрадание към себе си и другите, за да успокоите вътрешния си критик.

Вашето сърце интегрира и балансира физическото, емоционалното и умственото тяло, осигурявайки кръв до всяка клетка и всеки орган. Той също така служи като сложен център за обработка на информация, влияещ върху мозъчната функция, нервната система, хормоналната система и повечето от основните органи на тялото.

Когато някоя част от тялото не функционира на оптимално ниво, сърцето трябва да работи по-усилено. Например, когато тялото е в състояние на стрес, то се нуждае от повече кислород, което увеличава сърдечната честота. Сърцето е бутонът за нулиране на нашето тяло, но състояние на постоянен стрес може да умори сърцето и да компрометира способността ни да се нулираме, което води до възпаление, инфекции, токсичност и сърдечни заболявания.

Сърце™ сместа съдържа патентована смес от органични и/или диви етерични масла, която ви помага да покажете любов към другите и към себе си. Изследванията показват, че сладките миризми, като тези, открити в Сърце™ смес, е доказано, че намаляват болката чрез активиране на опиоидните рецептори в мозъка.

Локално прилагане на 2-3 капки от Сърце™ Смесете директно върху сърцето (лявата страна на гърдите) или върху задната част на врата, за да успокоите вината и да повдигнете сърцето и тялото и да си позволите да признаете и освободите вътрешния си критик със състрадание към себе си, съпричастност и доброта към себе си и другите.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Етерични масла за кохерентност на сърцето

3) Освободете критиката и преценката с Fascia Release™

Проблемите са в тъканите и преди да можете да започнете да разопаковате блокираната или заседнала сърдечна енергия, трябва да отворите пространството около физическото си сърце със смес от фасции.

Когато изпитвате стрес или сърцебиене, част от вас е съпротива, която ви кара да се свиете физически, да се свиете или да се отдръпнете от физическа опасност, негативна мисъл или емоционално отвращение. В този процес вие свивате и физически пазите сърцето си в подготовка за атака. Когато направите това, вие интернализирате страха без освобождаване или възстановяване. Накратко, енергията не тече и тялото ви се свива – което заключва стреса в тялото ви.

Локално приложение Fascia Release™ над физическото сърце – с фокусирано приложение и двете горе върху костите на ключицата с широки движения навън и с нежно вертикално галене от гърлото и страните на врата ви надолу над и под сърцето – отваря пространството, за да позволи на енергията и емоциите да потекат надолу и да излязат от вашата система. Можете също да нанесете върху задната част на сърцето си.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Отворете сърцето си с Fascia Release

4) Освободете гнева с Liver Support™

Liver Support™ ви позволява да освободите очакванията, преценката, гнева, вината и срама, които често се съхраняват на много дълбоко клетъчно ниво. Просто поставете бутилката под носа си и дишайте дълбоко, като вдишвате напълно маслото за 3 – 7 вдишвания, след това бавно издишвайте, докато умишлено освобождавате очакванията, преценката и гнева.

Помага ви да вдишате и да работите чрез емоцията. Ще разберете, че етеричното масло действа, когато спрете да го миришете. Можете също така да прилагате локално 2-3 капки от Liver Support™ над черния дроб (дясната страна на тялото под гърдата), за да помогнете да преодолеете и освободите вашите очаквания, преценка и гняв. Можете също да го нанесете около глезените, тъй като това често е зона, в която имаме съпротива да продължим напред в живота и блокираме способността да получаваме радост и удоволствие. Започнете от задната част на глезена и нанесете под костта на глезена отпред и отзад под другата кост на глезена, като същевременно си позволите да освободите гнева си.

Нещо повече, гневът ви не прави нищо, за да поправи ситуацията. Просто задържа отрицателната енергия във вашето поле. Liver Support™ ви позволява да освободите гнева, вината и срама, които често се съхраняват на много дълбоко клетъчно ниво. Просто поставете бутилката под носа си и дишайте дълбоко, като вдишвате напълно маслото за 3 – 7 вдишвания, след това бавно издишвайте, докато умишлено освобождавате гнева. Помага ви да вдишате и да работите чрез емоцията. Ще разберете, че етеричното масло за обвинение работи, когато спрете да го миришете. Можете също така да прилагате локално 2-3 капки от Liver Support™ над черния дроб (дясната страна на тялото под гърдата), за да помогнете да преодолеете и освободите гнева си и да повишите устойчивостта. Можете също да го нанесете около глезените, тъй като това често е зона, в която имаме съпротива да продължим напред в живота и блокираме способността да получаваме радост и удоволствие. Започнете от задната част на глезена и нанесете под костта на глезена отпред и отзад под другата кост на глезена, като същевременно си позволите да освободите гнева си.

ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА СЛЕДВАЩО: Освобождаване на очакванията и преценката

Представени масла:

Готови ли сте да започнете? Кликнете върху връзките по-долу, за да поръчате днес:

Препратки:

Промоция на книгата Boost The Brain

За автора

Джоди Стърноф Коен е основателят на Vibrant Blue Oils. Автор, лектор, хранителен терапевт и водещ международен авторитет в етеричните масла, Джоди е помогнала на над 50 000 души да поддържат здравето си с етерични масла.Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *